Tuesday, 29 May 2012

PayPhone

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

Yeah, I, I know it's hard to remember
The people we used to be
It's even harder to picture
That you're not here next to me
You said it's too late to make it
But is it too late to try?
And then that time that you wasted
All of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now i'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song i'll be safe

You turned your back on tomorrow
Cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow
But just gave it away
You can't expect me to be a friend
I don't expect you to care
I know I said it before
But all of our bridges burnt down

I've wasted my nights
You turned out the lights
Now i'm paralyzed
Still stucked in that time when we called it love
But even the sun sets in paradise



I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all those fairytales are full of it
One more stupid love song i'll be safe

Now i'm at a payphone...

[Wiz Khalifa]
Now work that sh-t
I'll be right here spending all this money while you sitting round
Wondering why wasn't you who came out from nothing
Made it from the botton
Now when you see me i'm struting
And all of my cause a way to push up a button
Telling me the chances I blew up or whatever you call it
Switched the number to my phone
So you never can call it
Don't need my name, or my show
You can tell it i'm ballin'
Shish, what a shame coulda got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could've saw
But sad to say it's over for it
Phantom roll out valet open doors
Where's the car way, got what you was looking for
Now ask me who they want
So you can go take that little piece of sh-t with you

I'm at a payphone trying to call home
All of my change i've spent on you
Where are the times gone baby
It's all wrong, we're at the place we made for two

If happy ever after did exist
I would still be holding you like this
And all these fairytales are full of it
One more stupid love song i'll be safe

Now i'm at a payphone...





okeh...., tau lagu ape ni??? kegilaan terbaru syiqah.. dgr je terus jatuh cinta.. haha, Payphone by Maroon5..
tp kalau dgr cover by Tiffany Alvord ngn Jervy Hou lg best rsenye.. love it..!!


Tiffany Alvord

Jervy Hou
>> sumber gambar : fanpage diorg kt fb ^_^



Tuesday, 22 May 2012

My Sassy Girl

mungkin dah lame cter ni, tp syiqoh bru la nengok nye kn.. my sassy girl.. ade org tye ape tu sassy girl, bkak google translate xdpt jwpn.. bkak google search bru tau.. my bizarre girl.., tau kn bizarre tu ape?? bizarre tu mksud die pelik.. klo korang tgk cter ni tau la bizarre die mcm mne..
xnk la olah pjg2 cter ni, sbb mungkin korg semua da tgk cter ni.. kate hantu korea smua kn..running man la..,bigbang la.. mcm2 jns korea ade.. hehe.. apa yg syiqoh nmpk dr cter ni, heroin die kehilangan kekasih yg suddenly passad away, dan telah berjumpe dgn sorg mamat ni (hero).. hero ni jd mangsa die.. tp hero xtau yg heroin ni kecewa yg amat.. sbb heroin x tunjuk pon yg die kecewa...
tp bila dah selalu berjumpe dgn heroin, hero dpt tau yg heroin simpan satu bnde yg sgt berat dlm hati die...he try to cheer up his heroin.. 
semua yg heroin suruh die buat je asal heroin gembira, sweet kn.. tp sedih la cter ni.. last tu bru hero tau kisah sebenar heroin.. tp hero berusaha utk memajukan diri die, so that bile die berjumpe ngn heroin lg.. die dpt penuhi hati heroin..dan dpt buktikan die serba boleh..
heroin berjanji ngn hero yg diorg akn jmpe lps 2 taun, tp heroin xdtg, die dtg setaun kemudian.. sbb die xyakin mampu utk sukakan hero.. tp lastly die sedar yg die kne lupakan jgk kekasih die yg meninggal tu.. finally, perjumpaan diorg sgt x dirancang dan kebetulan yg amat.. huhuhu.. 

yg mne xtgk lg boleh la tgk.. ^_^ .. mula2 mmg xpaham cter die..
tp last tu mmg akn buat korg pikir.. hua3.







Tuesday, 15 May 2012

Dinner Kolej.

6 Mei 2012 bru ni ade dinner kolej kt DECTAR.., tau DECTAR tu ape.? Dewan Canselor Tun Abdul Razak.., alaaa, yg org buat konvo tu, haa, kt situ la..
tema Kolej Ungku Omar merangkap kediaman rasmi syiqoh kt UKM sepanjang tiga tahun ni ialah Back to School.. so, mknenye sume kne pakai baju yg bertemakan back to school tu..
pikir punye pikir selama beberapa minggu.., still xtau nk pakai ape, mcm-mcm dlm kepale ni pikir nk pakai ape nye.. ciap boleh terpikir nk pakai bju sailormoon tu.. haaaa.. amik kau..kahkahkah..
dengan kuasa bulan akan menghukum mu...!!
klo pakai bju sailormoon ni, mmg speechless la orang kt DECTAR mlm tu kn.. xde mknenye nk pakai, pastu pikir nk pakai bju ala-ala korea plak., pastu mcm bdk skolah kt indonesia la.. mmg berangan xpenah habis syiqoh ni..
korea punyer baju sekolah
indonesia punyer baju sekolah
pastu last skali tekad nk pakai baju sekolah sendiri, kain purple yg selalu dirindu-rindu itu.. mmg tekad da ni.., tp yg sedih nye, duk kt umah la baju tu, xkn nk suruh mak pos plak kn. mcm semakin rumit plak procedure nk g dinner tu.. haha..
Maahad Muhammadi Perempuan yang awesome.!!
korang tau last skali syiqoss pakai bju ape.???
tadaaaaaa..
ktorg jd cikgu..!!!
cikgu besar
cikgu seni
cikgu tusyen
cikgu agama(ustazah)
dats my gang.. geng pot pet pot pet.. semua nya bkn kos cikgu pon, xde pon yg fpend.. haha.. our gathering, semua lapan org cukup.! luv u alls..!!



Friday, 11 May 2012

kawen sana sini..

kawen sana sini.. xlama dah nk cuti kn.,cuti skolah, cuti universiti.. cuti cuti dan cuti.. maka ramai la yg buat keputusan utk kawen.. ^_^ .. comel kan..
setiap kali bkak fb mesti ade invitation kawen.. n setiap kali tu lah jgk terkejut sbb org yg x di sangka2 akan mendirikan rumah tangga dlm masa yg terdekat ni..
so, cikah nk kongsi cket sape yg nk kawen ni..

1. yang ni senior kt kolej, abg amir. satu kelab ngn die..

2. ni plak kak fatin, rumet mse form 2 skolah maahad dulu..

3. ni, org sekampong, smpt la satu skolah rendah dulu.hehehe..

4. ni plak tiyah, kwn satu matrik..!! xcaye da nk kawen bdk ni..

5. ni pon sama, kwn kt matrik.. mmg terkejut la.. haha.

6. yang ni abg yg 1st td, dua kali invite.,belah isteri satu, belah die satu..

7. yang ni plg x disangka2., senyap je kn hajar.,tut2 invite majlis kawen...

kesimpulannya.., ramai dah kenalan2 yg dah kawen n bakal mengakhiri zaman bujang msg2.. maka syiqah dgn ini mengucapkan Congratulation To All..!!! semoga kamu semua mendapat keberkatan oleh Allah Ta'ala .., menjadi suami yang soleh dan isteri yang solehah... aminn..
syiqah pon xtau dpt pegi ke x wedding korg semua, sbb takot xde cuti.. minta maaf awal2.. ^_^ ..









Saturday, 5 May 2012

isu semasa 1

isu semasa 1, nape satu? sbb mungkin lps ni akn ade yg kedua, ketiga dan seterusnya.. pagi ni rse mcm kt obersea gitu sbb smlm hujan yg lebat berserta guruh dan kilat sampai boleh rse cahaya kilat tu nk masuk je dlm bilik ni.. tgh tido pom bleh terkejut dgr guruh yg kuat sgt... itulah kekuasaan Allah SWT. Dia mampu buat apa saja dlm sekelip mata.. syukur msh lg diberi oleh Allah untuk bernafas di bumi milikNYA.
ok, isu semasa ni, xde la semasa sgt kn.. haha.. tp lebih kpd apa yg sy perhati atau tgk keadaan sekeliling skrg ni. sy tgk skrg ni..,mcm mne ek nk ckp.. kita sesama Islam, sesama Melayu saling bermusuhan, saling memfitnah sesama sendiri.. org tu kte ini,org ni kte itu.. mcm2 la. disebabkan satu perkara, semua berpecah belah.. sedih sbnrnya sy lihat apa yg berlaku pada kita hari ni..
suka sy utk berkongsi satu cerita masa sy menghadiri satu majlis kt kampung sy. majlis tu majlis makan-makan utk kumpul dana bagi membina sekolah pondok yg terletak jauh dalam hutan (smpai kne pegi ngn hilux). mse sy sampai tu, sy tgk semua tgh duk gotong royong masak, sembelih lembu dan sebagainya..
apa yg membuatkan sy tersentuh ialah bila sy diberitahu oleh ayah sy sndiri yg org penting yg menguruskan mjlis tu terdiri drpd org yg berlainan fahaman. mksd sy fahaman dr segi politik la.. bg mereka, urusan Allah atau tuntutan agama adalah lebih penting dr urusan duniawi.. mereka bekerjasama seperti xde ape yg berlaku seperti  yang berlaku ari ni..
bagaimana kita nk maju, nk dpt redha Allah, klu kita berpecah belah.huhu.. sama-sama lah berfikir sejenak.. ini sekadar pendapat sy shj.. sbg renungan dan pengajaran untuk org seperti sy juga. jika ade yg salah, sy minta maaf.