Tuesday, 1 October 2013

Lirik Lagu Ketulusan Cinta oleh Asmirandah


Kuberikan cinta dan hatiku
Kuberikan seluruh jiwaku
Kuberjanji seumur hidupku
Hanya kuberikan untukmu

Kini ku buka mata hatiku
Melihat terangnya cahayamu
Meniti berjalan ke jalanmu
Hanya tuk selalu di dekatmu

Inilah ungkapan hatiku Kepadamu
Tanda ketulusan cinta
Tak ada yang sempurna
Yang melebihimu di dunia
Oh Tuhanku

Friday, 7 June 2013

O.M.E - Acronym

hai hai assalamualaikum...
sekarang sy nak bercerita yang tadi sy baru je lepas tengok OME season 2 episod 1.
woahaa.! do u know what OME is stand for..???
tadaaaaa.......
picture from google
haha..duk melangut je ari ni..punyer la banyak keje nak buat kan.. boleh plak pegi download Oh My English ni. tapi tak rugi pon tengok OME ni. sbb ape, sbb banyak lesson yang kita boleh ambil terutamanya dari segi grammar. episod 1 die cerita ialah salah satu pasal acronym. korang tau ape maksud acronym ni??

ok..contoh acronym ialah :

  1. OMG - oh my godness.
  2. GTG - got to go.
  3. SYS - see you soon.
  4. USA - united state of america.
  5. ASAP - as soon as possible.
  6. OTT - over the top. 
  7. BTW - by the way.
jadi maksud die, kira acronym ni singkatan nama yang digunakan dalam english la.. ade acronym yang boleh guna dalam essay, dan ade juga acronym yang hanya boleh guna untuk chatting dan text messaging sahaja.. just find out by yourself k ape yang boleh and ape yang tak boleh..

btw.. oh my english sangat kelakar ok, tengok 1st episod pon dah gelak sakan dah rasyiqah.. korang ape lagi, nanti free2 tu boleh la download and tengok OME ni yep.. ok daaaa...

Tuesday, 4 June 2013

kambekkkk....la sangatttt...

assalamualaikum wbt...
hehe... yeahh.. hampir 6 bln uolsss i x update blog ni.. mmg xdek ciri-ciri blogger berwibawa langsung Rasyiqah ni.. ok sekarang ni iolsss tgh stadi week yg xbrape nk stadi jugak la sebab kene siapkan group assignment dengan nak baca buku tebal 2 inci semata nak buat proposal thesis yang mahu di submit soon.. tak campur dengan nak google-google lagi.. mohon doa kalian untuk Rasyiqah terus rajin + tabah + bersemangat untuk meneruskan pengajian ini... amin..
ok daa.... wslm..