Friday, 7 June 2013

O.M.E - Acronym

hai hai assalamualaikum...
sekarang sy nak bercerita yang tadi sy baru je lepas tengok OME season 2 episod 1.
woahaa.! do u know what OME is stand for..???
tadaaaaa.......
picture from google
haha..duk melangut je ari ni..punyer la banyak keje nak buat kan.. boleh plak pegi download Oh My English ni. tapi tak rugi pon tengok OME ni. sbb ape, sbb banyak lesson yang kita boleh ambil terutamanya dari segi grammar. episod 1 die cerita ialah salah satu pasal acronym. korang tau ape maksud acronym ni??

ok..contoh acronym ialah :

  1. OMG - oh my godness.
  2. GTG - got to go.
  3. SYS - see you soon.
  4. USA - united state of america.
  5. ASAP - as soon as possible.
  6. OTT - over the top. 
  7. BTW - by the way.
jadi maksud die, kira acronym ni singkatan nama yang digunakan dalam english la.. ade acronym yang boleh guna dalam essay, dan ade juga acronym yang hanya boleh guna untuk chatting dan text messaging sahaja.. just find out by yourself k ape yang boleh and ape yang tak boleh..

btw.. oh my english sangat kelakar ok, tengok 1st episod pon dah gelak sakan dah rasyiqah.. korang ape lagi, nanti free2 tu boleh la download and tengok OME ni yep.. ok daaaa...

No comments: