Friday, 14 December 2012

classmate ku - pergi xkembali

Assalamualaikum....Salam Jumaat..penghulu segala hari.. cantik tarikh hari ni.. 1 Safar 1434H sama jgk dgn 1/2/34 .. tp ramai yg xtau tarikh dlm bulan Islam ni.. mereka lebih tahu yg 12/12/12 yg 2 hari lps ari tu.. hehe..never mind, bkn bnde ni pon yg nk diceritakn dlm entri kali ni..
hari ni saya nk cerita mengenai seorang kwn seklas masa saya degree ari tu... ari ni genap seminggu 2 hari arwah tinggalkan kami semua..sampai ke hari ni saya still susah nk percaya yg arwah dah tiada..even saya ni bukanlah bestfren die.. tp 3tahun sekelas dgn die cukup utk buat sy terasa kehilangan die..
arwah yg sentiasa ceria dan manis dgn senyuman serta ramah masih lg bermain2 dlm fikiran saya..die xtunjuk pon yg die sakit, semua tu die sorok takot kami semua bimbang..and kami semua tahu bila die dah sgt tenat, terkedu seketika bilamana tahu berita dr kwn2 dan adik arwah.. rase mcm ari tu terus nk balik pegi ziarah..
tapi apakan daya komitmen lain buat kami xdpt nk berjumpa buat kali terakhir.. huhu..
hari isnin saya dpt berita yang arwah tenat dan hari khamis arwah kembali ke pangkuan Ilahi..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman dan beramal soleh.. amin.. Al-Fatihah..

~ mati itu tak mengenal kita ni muda ke tua, sakit ke sihat, jahat ke baik, laki ke perempuan, semua yang hidup pasti akan merasai mati, cepat atau lambat... sama2 la kita bermuhasabah diri dan tingkatkan amal  ibadah kita kpd Allah SWT ~

~ peringatan untuk diri-sendiri yang selalu lalai ~

No comments: